Monika, Emil och Amos Mattsson rapporterar om livet i Jemen. Vill du ha nå oss? Brev eller paket: Mattsson, SFM, P.O. Box 295, Taiz, Jemen. Tel.nr: +9674240155 (ring helst 16-20 svensk tid) Mobil: +967733053193 (dygnet runt) Skype: (hämta ner programmet Skype www.skype.com och ring gratis. Sök efter ”Emil Mattsson”) MSN (www.msn.com) Mail: mattssonemil@hotmail.com, mattssonmonika@hotmail.com Eller gör inlägg på denna blogg. Då får ju alla del av era hälsningar ...

december 16, 2005

Bön - Emil

I tisdags spelade vi volleyboll med ett tiotal manliga studenter här på centret. De var runt tjugo år, coola och trevliga killar. När vi hade spelat en dryg halvtimme gick hela gänget bara iväg. Jag och Pontus, grannen, förstod ingenting, tyckte de inte det var roligt? När de kom tillbaka efter tjugo minuter visade det sig att de hade varit och bett kvällsbönen i en moské alldeles bakom skolan. Detta att leva i ett religiöst samhälle känns väldigt exotiskt om man jämför med att leva i det sekulära Sverige. Här är hela samhällslivet uppbyggt kring bönetider och att utföra de religiösa riterna verkar vara lika självklart som att äta eller andas.

1 Comments:

Blogger linda said...

Haha känner igen det där från Bangladesh. Vaknar ni inte vid femrycket varje morgon också? Det gör jag - har två moskéer som tävlar om vem som kan skrika Aaaaaaaaaaaaaahlaaaaaaaaaaaaaaah högst :-)

december 18, 2005 9:22 fm

 

Skicka en kommentar

<< Home