Monika, Emil och Amos Mattsson rapporterar om livet i Jemen. Vill du ha nå oss? Brev eller paket: Mattsson, SFM, P.O. Box 295, Taiz, Jemen. Tel.nr: +9674240155 (ring helst 16-20 svensk tid) Mobil: +967733053193 (dygnet runt) Skype: (hämta ner programmet Skype www.skype.com och ring gratis. Sök efter ”Emil Mattsson”) MSN (www.msn.com) Mail: mattssonemil@hotmail.com, mattssonmonika@hotmail.com Eller gör inlägg på denna blogg. Då får ju alla del av era hälsningar ...

september 26, 2006

Den bästa barnvisan i repris - Emil

Som ni kanske minns hade vi i vintras en liten omröstning om bästa barnlåt genom tiderna. Ni kanske också minns att den tarvlige Johan Fredrik Kjörk sköt tävlingen i sank genom att hävda:

"Tycker detta är en enkel fråga! I vår familj sprider en textstrof ur en låt mycket glädje. Det är en något oortodox låt av artisten Petter tror egentligen att det är hans sidekick som säger frasen: "sist jag såg dig packa du bananer". Detta bar blivit något av en hälsningsfras och även skämt vem det är som egentligen packar bananer. Hit faller min röst. Minns inte låtens namn men det är spår 12 på första eller möjligtvis andra skivan av Petter."

Det var liksom svårt för vanligt folk att ta tävlingen på allvar efter detta inlägg. Om vi hade fått välja vilken låt som skulle vinna hade vi nog valt den temperamentsfulla: ”Mango tango” eller möjligen den gamla klassikern ”Ooo, vad det låter bra” med Magnus, Brasse och Eva. Dessa låtar rockade här i våras. Nu har vi dock fått upp öronen för en helt grym skiva: ”Barn på nytt” med George Riedels orkester plus en massa gästartister. De gör nya helt fenomenala tolkningar av Astrid Lindgrenlåtar. Köp den. Speciellt rekommenderas Freddie Wadlings känslosamma version av ”Pippis sommarvisa” (med en sakral hornensemble i bakgrunden) eller Robyns genomsvängiga ”Världens bästa Carlsson”.

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Hej!
Ni får skriva om val o råttor igen annars får ni inga kommentarer verkar det som.
Gunnar var här en stund idag o jobbade innan han hade en begravning hör i Mölndal. Förstår att fyra av Ewas syskon med "bihang" kommer att invadera Brännö i helgen.
Ni glömmer väl inte att hon blir 55 på måndag. Nej, trodde väl inte det.

Kramar från en småregnigt men milt Mölndal,
Inger

september 28, 2006 10:22 em

 
Anonymous Anonym said...

"Barn på nytt" är helt tok-grym tycker vi här i Högsbo med. Annars är det Dunder-hits med Bamse som gäller. Ett tiotal fullständigt vidriga låtar. Vad sägs om låten "Dunderhonung" till samma melodi dom Gyllene tiders Sommartider. Dunderhonung hej hej dunderhonung!! Yeah!!

september 29, 2006 9:03 fm

 

Skicka en kommentar

<< Home