Monika, Emil och Amos Mattsson rapporterar om livet i Jemen. Vill du ha nå oss? Brev eller paket: Mattsson, SFM, P.O. Box 295, Taiz, Jemen. Tel.nr: +9674240155 (ring helst 16-20 svensk tid) Mobil: +967733053193 (dygnet runt) Skype: (hämta ner programmet Skype www.skype.com och ring gratis. Sök efter ”Emil Mattsson”) MSN (www.msn.com) Mail: mattssonemil@hotmail.com, mattssonmonika@hotmail.com Eller gör inlägg på denna blogg. Då får ju alla del av era hälsningar ...

januari 01, 2007

Tillbaka - Emil

Visst är det ändå alltid skönt att komma hem när man varit borta ett tag. Och ännu mer så när man har varit ute på de jemenitiska vägarna. Ytterligare en bilfärd utan olyckor, alhamdudiallah!

En annorlunda nyårsafton igår på Soqotra. Första gången på typ tjugofem år som jag inte orkade hålla mig vaken under tolvslaget. Somnade strax efter 21 helt utmattad. Men innan dess, en underbar nyårssupé tillsammans med Lars och Karoline bestående av makaroner och frystorkade pastasåser från Sverige. Efter att ha levt en vecka på enbart grillad fisk och ris smakade det himmelskt. Och så några jemenitiska alkoholfria men kalla öl dagen till ära. Och som om detta inte skulle vara nog så såg vi några fjuttiga raketer mot den Soqotrianska himlen. Mest av en slump. Muslimernas eid sammanföll nämligen i år med vår nyårsafton.

Och så gick vi i morse upp klockan 6 för att hinna till flyget från Soqotra till Aden. Därefter storhandling på Jemens bästa mall i Aden och sedan en två-timmars bilfärd hem till Taiz.

Inom kort blir det nog lite mer bloggande om Soqotra. Vilken ö, helt sagolik!

I morgon lägger vi troligen ut lite schyssta bilder från hösten som gått så håll ögonen öppna.

Som sagt, ha ett underbart och välsignat nytt år!