Monika, Emil och Amos Mattsson rapporterar om livet i Jemen. Vill du ha nå oss? Brev eller paket: Mattsson, SFM, P.O. Box 295, Taiz, Jemen. Tel.nr: +9674240155 (ring helst 16-20 svensk tid) Mobil: +967733053193 (dygnet runt) Skype: (hämta ner programmet Skype www.skype.com och ring gratis. Sök efter ”Emil Mattsson”) MSN (www.msn.com) Mail: mattssonemil@hotmail.com, mattssonmonika@hotmail.com Eller gör inlägg på denna blogg. Då får ju alla del av era hälsningar ...

april 12, 2006

Sorg - Emil

Vi sörjer ofta över att vi tvingas leva här i Taiz utan er. Man skulle så gärna vilja dela på det som är vackert. Visst, vi får ju dela en del med er genom denna blogg, men det blir ju ändå inte riktigt samma sak som om ni vore här. Om ni vore här just nu skulle jag så gärna vilja ta med er på:

• en mountainbiketur på landsbygden utanför Taiz. Att när solen går upp susa förbi det oerhört vackra landskapet och de små byarna är underbart.

• en shisha – vattenpipa – på en av restaurangerna på kullen i Taiz. Sitta och ljuga och puffa om vartannat medan solen går ner. (Det är svårt att få med Monika och Amos
på denna sorts nöje, och mina jemenitiska bekanta verkar heller inte så roade av vattenpipor …)

• en vandring upp på berget Saber. Vandra längs de små stigarna. Bli inbjuden på te och försöka få till en schysst konversation på arabiska med värdarna.

• en måltid på den berömda kinarestaurangen i Aden som funnits i över 40 år. Äta den klassiska 10-rätters skaldjursmeny med hummer, kräftor, fisk, räkor osv för ca 100 sv. kronor.

• ett bad längs med stränderna i Aden. Underbart med sommar året runt.

• marknaderna i Taiz och gamla stan i Sana´a. Vilka färger, vilket myller och vilka priser! Här är det som om tiden stått still i flera tusen år. Och fortfarande kan turisterna nästan räknas på handens fem fingrar.

Har ni möjlighet så kom gärna hit och hälsa på och dela något av detta vackra med oss. Flygbiljetterna går lös på cirka 6-7000Skr t.o.r. och om ni kommer ska vi ska göra vårt bästa för att ni inte ska bli besvikna. Väl i Jemen är det billigt att leva så en resa behöver inte bli så mycket dyrare än en charterresa till Kanarieöarna. Men mycket coolare.

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Emil,

det är inte bara Ni som saknar. Vi saknar också Er. Vi ser fram mot att kanske få träffa Er senare i höst och tillsammans få uppleva delar av vad Du beskriver. Tänk att få bada i havet vid Aden och få vara med om naturupplevelser. Kinesrestaurangen i Aden låter också väldigt spännande.

Glad Påsk till Er alla önskar
Morfar och Barbro

april 13, 2006 7:59 fm

 

Skicka en kommentar

<< Home